Taller-xerrada: Descobrim el cervell per educar millor

Dilluns, 31 de maig de 2021 de 17.30 h a 20.15 h

Propera activitat per a mares i pares

Des de la Diputació de Barcelona, a través de l'Ajuntament de Les Cabanyes i en el marc del programa Activitats de suport a la funció educativa a les famílies, ens han atorgat una activitat per a famílies per aquest curs.

DES DE LA NEUROCIÈNCIA EINES PER A AJUDAR ELS FILLS A CRÉIXER

A càrrec d'Albert Soler Arpa

  • Àmbit temàtic: Criança positiva i educació emocional
  • Tema específic: Des de la neurociència eines x ajudar els fills a créixer
  • Públic destinatari: pares i mares amb fills des de 6 a 16 anys
  • Metodologia: participativa

Descripció de l’activitat:

"Des de la neurociència, eines per ajudar els fills a crèixer" és una activitat altament participativa i dinàmica, al voltant d'un dels aspectes centrals de l'educació actual: la neuroeducació. Per fi la ciència ens permet, avui, donar fonament sòlid a qualsevol consell que puguem oferir a les famílies a l'hora d'educar els fills/es. Durant molts anys l'assessorament familiar s'ha basat en suposicions (fonamentades en un o altre corrent teòric) i avui, en canvi, ja sabem molt millor com funciona el cervell (d'un infant i d'un adult) i, per tant, què hem de fomentar i d'evitar, pares i mares, a l'hora d'educar. La neurociència ens confirma algunes de les coses que sempre hem assegurat i en desmenteix d'altres. És moment de conèixer aquests descobriments i traduir-los en propostes concretes, senzilles i viables, per a famílies. 

Podem oferir propostes sobre com parlar amb els fills/filles, com motivar-los per l'estudi, com atendre les seves necessitats emocionals i de benestar, com actuar davant conductes disruptives, com afrontar els càstigs, com resoldre conflictes i com crear un clima familiar positiu.

L'activitat no només posa l'accent en el cervell de l'infant, però. També en el nostre, en el del pare o mare, perquè si aprenem com funcionem, si entenem perquè fem el que fem i fem conscients les nostres conductes, ràpidament podrem millorar-les.

Mitjançant vídeos animats, amb jocs de simulació on els participants són "part" d'un cervell, reproduïnt escenes familiars... així descobrirem les aportacions de la neurociència i les convertirem en neuroeducació. 

Quin cost té:

Gratuït

Darrera actualització: 19.05.2021 | 13:02