Exposició del VINSEUM

Divendres, 11 de desembre de 2020 a les 00:00

L’Arxiu Municipal de Les Cabanyes col·labora en l’exposició sobre l’escola republicana “Quan la vida entra a l’escola” a Vilafranca del Penedès.

Quan la vida entra a l’escola
La Tècnica Freinet al Penedès (1934-1937)

L’Arxiu Municipal de Les Cabanyes col·labora amb la cessió de documents en l’exposició sobre els mestres seguidors de la Tècnica Freinet al Penedès que s’ha obert a la Capella del Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès.

Els documents cedits són les invitacions i el programa que va rebre l’ajuntament de la Setmana Pedagògica de Vilafranca que es va celebrar l’abril de 1935 i en la que van participar els mestres freinetians amb una conferència.

L’exposició reivindica la feina feta per una colla de mestres i alumnes que durant els anys 1934 i 1937 van fer viva la Tècnica Freinet al Penedès. Les seves revistes són el testimoni de quina era la vida dins i fora de les escoles a Olèrdola, als Monjos i a Vilafranca del Penedès. Tot plegat és un altre homenatge a totes les persones que han treballat i treballen perquè l’educació sigui motor de transformació social i personal.

L’Arxiu Municipal de Les Cabanyes forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2007.

Capella del VINSEUM (Plaça Jaume I, s/n, 08720 Vilafranca del Penedès)
Accés lliure

Horaris de visita: De l'11 de desembre al 21 de març de 2021

  • Divendres, de 17 a 20 h
  • Dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Diumenge, de 10 a 14 h
  • Tancat: 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener


Organitza: VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
 

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.
 

El patrocini de: DS Smith i El Periódico

I la col·laboració de: Ajuntament d’Olèrdola, Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Memorial Democràtic de Catalunya, Grup de Recerca Històrica de l’Ateneu Mogenc, Servei Educatiu de l’Alt Penedès i Institut d’Estudis Penedesencs.

Darrera actualització: 15.12.2020 | 14:03

Imatges

Exposició Exposició Exposició