Flexibilització de l'ús de la mascareta

Dissabte, 26 de juny de 2021 a les 00:30

A partir del 26 de juny es flexibilitza l’obligatorietat de la mascareta en espais públics a l’aire lliure.

A partir del 26 de juny, i com a conseqüència de la millora dels indicadors epidemiològics i els avenços en la campanya de vacunació, es flexibilitza l’obligatorietat de la mascareta en espais públics a l’aire lliure.

A l’exterior, per tant, la mascareta deixa de ser obligatòria sempre que hi hagi una distància interpersonal de, com a mínim, 1,5 metres entre persones que no pertanyin a la mateixa bombolla de convivència.

Per contra, la mascareta continuarà sent obligatòria en espais tancats d’ús públic (biblioteques, teatres, sales de concerts, consultes mèdiques, etc.) i en espais tancats oberts al públic, com botigues, supermercats i establiments similars, per la qual cosa caldrà portar sempre la mascareta amb nosaltres si volem accedir a qualsevol espai tancat d’ús compartit.

Recordeu portar sempre una mascareta amb vosaltres per a aquelles situacions en les quals el seu ús és encara obligatori.

 

Transport

En els mitjans de transport públics (autobusos, trens, avions, metro, etc.) i privats de persones no convivents de fins a 9 places, com els taxis, caldrà portar sempre mascareta, sigui quina sigui la distància entre passatgers. També caldrà portar mascareta a les andanes i estacions. 

En queden exclosos els vehicles personals si es viatja sol o amb convivents, així com els espais exteriors amb distància i les cabines personals de vaixells i naus.

Esdeveniments a l’aire lliure

La mascareta també continua sent obligatòria en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure en què puguin produir-se aglomeracions o els assistents estiguin a peu dret.

En cas d’esdeveniments a l’aire lliure amb els assistents asseguts i una distància mínima d’1,5 metres, la mascareta no serà obligatòria.

Residències

Tampoc serà obligatòria la mascareta per als usuaris de residències de persones grans o amb diversitat funcional, ni a residències col·lectives de treballadors essencials, sempre que en tots els casos la pauta completa de vacunació de les persones residents i del personal treballador superi el 80 %. No obstant això, el personal i les visites d’aquests centres sí que n’hauran de portar.

Darrera actualització: 26.06.2021 | 11:28