Nou espai de trobada per a adolescentes del col·lectiu LGTBIQ+ a l'Alt Penedès

Dimarts, 12 de setembre de 2023 a les 00:00

El Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+ (SAI) del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca posen en marxa un espai segur per a persones adolescents, amb activitats i dinàmiques diverses que s’adaptin als seus interessos.

Durant l'adolescència, totes les persones tenen unes necessitats específiques d'identificació, socialització i suport. En el cas de les persones del col·lectiu LGTBIQ+, aquestes necessitats es poden veure vulnerades. La manca de referents positius i d'espais d'identificació entre iguals, i les possibles discriminacions que poden patir són algunes de les principals problemàtiques.

El SAI de l'Alt Penedès ha detectat que la manca d'espais i entitats per al col·lectiu potencia el "sexili", és a dir, que les persones marxin a altres territoris com Barcelona o el Garraf per poder viure de manera lliure i oberta la pròpia orientació sexual o identitat de gènere.

Així doncs, els objectius principals d'aquest nou espai són: ajudar a crear xarxes de suport i acompanyament LGBTIQ+ entre les persones adolescents; crear un entorn segur i de cures en què poder expressar lliurement diferents maneres de viure el gènere i la sexualitat; promoure la creació de xarxes d'associació i reivindicació; compartir recursos i donar a conèixer referents positius.

L'espai el poden utilitzar joves d'entre 14 i 18 anys. Algunes de les activitats proposades des del SAI són tallers d'expressió artística i emocional, un cinefòrum i un espai on organitzar exposicions.

Les persones adolescents que estiguin interessades a participar-hi es poden inscriure enviant un correu electrònic a lgtbi@vilafranca.org. Les activitats es realitzaran a l'Espai Jove la Nau (C/ de Baltà de Cela, 45 - Vilafranca) a partir del 15 de setembre.

El Servei d'Atenció Integral (SAI) a la diversitat sexual i de gènere a l'Alt Penedès és un servei de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir, discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Darrera actualització: 12.09.2023 | 12:31