Salutació de l'Alcalde

Com a Alcalde de Les Cabanyes us vull donar la benvinguda a la web de l’Ajuntament de Les Cabanyes. Aquesta web vol ser una eina que permeti a tothom qui viatgi per ella trobar les diferents qüestions interessants sobre el nostre estimat poble.

Les Cabanyes és un poble petit, amb història i amb una gent molt acollidora. Actualment som 980 cabanyencs i cabanyenques. Estem molt a prop de Vilafranca del Penedès i això ens permet una vinculació molt important amb la capital de la comarca de l’Alt Penedès, però al mateix temps també volem i ho fem sempre de donar a conèixer la nostre identitat com a cabanyencs i cabanyenques.

No voldria deixar passar aquesta oportunitat per destacar alguns temes de Les Cabanyes:

  • A Les Cabanyes hi va néixer a Mas Gomà el Bisbe Josep Torras i Bages (Bisbe de Vic), fill il·lustre de Les Cabanyes, va ser batejat a l’Església Romànica de Sant Valentí. Aquesta església es del segle XI-XII i està construïda sobre una vila romana del S. I a C., a dins s’hi troben mosaics romans, frescos del XVII-XVIII, restaurats. Actualment s’està acabant de restaura la rectoria i properament, el conjunt serà visitable a hores fixades. 
  • Les Cabanyes es caracteritza per tenir els carrers numerats des de l’Avinguda U, fins al carrer Trenta-cinc. Té un carrer amb nom que es el carrer Bisbe Torras i Bages en honor al fill il·lustre.
  • El paisatge cabanyenc es caracteritza per les vinyes, a la primavera el color és el verd, a la tardor el groc i vermell de les fulles decadents de les vinyes, a l’hivern el marró groguenc de la terra argilosa i els ceps despullats. Les Cabanyes al setembre i octubre no es diferent al Penedès on la verema marca tota una època de l’any amb moviment de gent per la verema i tractors amunt i avall.
  • A Les Cabanyes celebrem diferents festes, que juntament amb el veïns i veïnes i gent de la comarca fan que hagin esdevingut tradició. Sant Valentí, patró de Les Cabanyes, la Festa Major el primer diumenge d’agost, Sant Jordi, Patró de Catalunya i la Festa del Most, tradició molt vinculada a la verema i al Vi Penedès i el Cava.

Moltes gràcies per la vostra atenció i us esperem sempre que volgueu.

Agustí Vallverdú i Gil
Alcalde de Les Cabanyes.

Darrera actualització: 18.06.2020 | 11:48
Darrera actualització: 18.06.2020 | 11:48