Escola La Cabana

L'escola La Cabana és una escola orientada al desenvolupament i creixement educatiu i personal de l’alumnat, per tal d’acompanyar-lo i potenciar al màxim les seves capacitats i competències, segons les seves possibilitats, i respectant la seva individualitat.

La nostra escola s’estructura de manera cíclica afavorint: l’aprenentatge compartit entre alumnes de diferents nivells, l'atenció a la diversitat d'una manera natural i integrada en les diferents agrupacions internes del centre, i la varietat en les relacions socials i afectives que s'estableixen entre l’alumnat.

Considerem que no existeix una metodologia única per donar resposta a les necessitats d’aprenentatge i, per tant, la combinació i selecció de diferents opcions metodològiques ens permeten donar resposta a les necessitats de cada alumne.

  • A l’etapa infantil es treballa de forma globalitzada. L’alumne esdevé el centre de l’aprenentatge i el punt de partida, mitjançant la realització de projectes, els espais d’aprenentatge, la manipulació i l’experimentació.
  • A l’etapa de primària es tenen en compte les motivacions de l’alumnat com a punt de partida en l’elaboració de projectes diversos, combinat amb centres d’interès i aprenentatge. L’expressió artística i l’ús de les noves tecnologies té una gran rellevància. El material didàctic que utilitza l’alumnat està elaborat pel professorat de l’escola. També s’utilitzen alguns quadernets específics, pel treball aspectes d’aprenentatge més sistemàtics.

Les famílies tenen un paper fonamental. Es promou la participació activa en la seva dinàmica i la col·laboració en les activitats i festes del centre.

L’escola fomenta que l’infant sigui competent per aprendre i perquè sigui feliç i pugui desenvolupar-se activament en la societat en la que viu. Potencia l’arrelament a l’entorn proper i al mateix temps s’obre a l’exterior i aspira a formar ciutadans responsables.

C/ Vint-i-sis, 2 - 08794 Les Cabanyes - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Quima Ricart
Telèfon: 938 180 228
Adreça electrònica: a8062705@xtec.cat
Lloc web: agora.xtec.cat/esc-la-cabana/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 11.12.2020 | 10:34

Imatges